Bu ülkede Yapılan İyi İşler Cezasız Kalmaz!

Sedat Cezayirlioğlu'nu Erzincan İliç'te Çöpler Altın Madeninde Anagold şirketine karşı verdiği mücadele ile tanıdınız. Uzun zamandır adeta canını ortaya koyarak madenin kapatılması için mücadele veriyordu. Ama ne yazık ki özellikle muhalefet partileri başta olmak üzere tüm siyasi partiler Sedat Cezayirlioğl'nun feryatlarına kulaklarını tıkadı. Sadece İyi Parti, 17.03.2022 tarihinde İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat’ın imzasıyla konuyu meclise taşıdı ve soru önergesi verdi. Bakanlık bu soru önergesine trajikomik bir yanıt vermekle yetindi. https://www.ozgurifade.com.tr/ozel-haber/ilic-faciasindan-once-iyi-partinin-verdigi-soru-onergesine-verilen-trajikomik-yanit-281462/Son dönemde meydana gelen siyanür sızıntısı Cezayirlioğlu'nun endişelerini haklı çıkardı. Buna rağmen bölgeye davet ettiği Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu bölgeyi, tüm ülkeyi hayati tehdit altına sokan bu olayı görmezden gelmeye devam ettiler. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bölgeye giderek Sedat Cezayirlioğlu'na destek verdi ve konu ülke gündemine taşındı. Bu arada Erzincan halkının bu mücadelesinde Sedat Cezayirlioğlu'na tam destek verdiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Maden şirketinin maddi çıkar endişesiyle Cezayirlioğlu'na baskı kurmaya çalışması bir şekilde anlaşılabilir.

Ama yaşadıkları toprakların, soludukları havanın, içtikleri suların zehirlenmesine karşı mücadele veren Sedat Cezayirlioğlu ne yazık ki bölgede yaşayan bazı kişiiler tarafından da tepki görüyor, hatta tehdit ediliyor.

Sedat Cezayirlioğlu ile tehdit mesajları ile ilgili konuştuk ve kendisine konunun detaylarını sorduk. Sedat Cezayirlioğlu bizleri çok düşündürecek açıklamalarda bulundu:''Bölgede madenin faaliyetlerinin durdurulmasının ardından gerek direkt bana, gerekse yakın çevreme tehditler içeren mesajlar alıyoruz. En dikkat çekici olanı İliçte 17 yıl Ak Parti il başkanlığı yapan, son 3 yıldır da Belediye Başkanı olan Mustafa Gürbüz arkadaşımı arayarak ‘’Bu yaptıkları Sedat Cezayirlioğlu’nun yanına kalacak mı demiştir. Konuşma kayıtları elimde mevcut. Talep edildiğinde iletebilirim. Beni neden tehdit etti? Sedat Cezayirlioğlu ne yapmış? Yaşadığımız topraklar zehirleniyor. Soluduğumuz hava, içtiğimiz su zehirleniyor. Kanser patlaması yaşanıyor bölgemizde. Sadece bölgemiz için de tehdit oluşturmuyor bu maden tüm ülkeyi tehdit ediyor. Hatta Fırat nehrinin ulaştığı tüm coğrafya tehdit altında. Bunu durduralım. Bir çeşit vatan savunmasıdır bu. Beni tehdit edenler ise yine bu tehdit altında yaşayan insanlar. Madenden kazanacakları paranın derdindeler. Yorumu vicdanlara bırakıyorum. Topraklarını zehirleyen Anagold şirketine yaşasın diyerek desteklemek niyetleri açıkça ortaya koyuyor. Beni tehdit edenler hakkında dava açıyorum. Mücadelemden asla vazgeçmiyorum!''Son olarak ANAGOLD madencilik tarafından kendisi hakkında iftira, tehdit ve bilirkişi tanığı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla dava açıldı. Şirketin bölgeye verdiği zarar gerçek bilirkşiler tarafından raporlarla anlatmasına, kendisinin maruz kaldığı tehditler karşısında koruma isyecek duruma gelmesine rağmen Cezayirlioğlu'nun iftira, şantaj, tehdit suçlamasına maruz kalması trajik bir durum.

Cezayirlioğlu hakkında iftira, tehdit ve bilirkişi tanığı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla tahkikat başlatıldı. Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madenine yönelik iddialarda bulunan Sedat Cezayirlioğlu hakkında Anagold Madencilik tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madenine yönelik iddialarda bulunan Sedat Cezayirlioğlu hakkında Anagold Madencilik tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İliç Savcılığınca konuya ilişkin iftira, tehdit ve bilirkişi tanığı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla tahkikat başlatıldı.

Suç duyurusuna istinaden savcılık tarafından başlatılan tahkikatta Cezayirlioğlu hakkında, “İftira, suç uydurma, alenen hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, tehdit, suç işlemeye tahrik, yargı görevi yapan bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, zincirleme suç” başlıkları halinde suçlamalar yer aldı.https://www.iha.com.tr/istanbul-haberleri/cezayirlioglu-hakkinda-iftira-tehdit-ve-bilirkisi-tanigi-etkilemeye-tesebbus-suclamasiyla-tahkikat-baslatildi-3821530/?fbclid=IwAR0QPzitrMEz2cXbFAND6Fm_S6zsBSb9fg5jo8IMD9ho_tHUE_kr9AVkGsM

https://www.ozgurifade.com.tr/ozel-haber/anagold-sirketi-beni-tehdit-ediyor-silah-ruhsati-talebinde-bulundum-271480/ https://www.ozgurifade.com.tr/gundem/davaci-ve-avukati-ilicteki-kesif-heyetine-alinmadi-284163/ https://www.ozgurifade.com.tr/gundem/sedat-cezayirlioglu-zehir-havuzlarina-karsi-dayanisma-cagrisinda-bulundu-256470/ https://www.ozgurifade.com.tr/gundem/siyanur-borulari-patlayan-madende-tepki-ceken-goruntu-280522/ https://www.ozgurifade.com.tr/ozel-haber/erzincan-ilicte-zehir-havuzu-244863/ ]]>