İslamcıların AKP'ye baskısı sürüyor: 'Kimle konuşsam 'Özlem Zengin aday olursa oy vermeyeceğim' diyor'

6284 sayılı 'ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi' kanununa sahip çıkan, ancak akabinde iktidara yakın kimi çevrelerce 'eleştiri' oklarına tutulan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin bu kez, normalde muhalif kişi ve kurumları hedef göstermesiye tanınan Yeni Akit'in gündeminde.

Gazetenin yazarlarından Zekeriya Say, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Zengin'in yeni dönemde Meclis'te olmaması gerektiğini savundu:
 

"Kimle görüşsem, 'Özlem Zengin' aday olursa AK Parti'ye oy vermeyeceğim' diye yemin ediyor.  Bu da vatandaşın kırmızı çizgisi. AK Parti yönetimi, tabanda çığ gibi yükselen bu tepkiye kulak vermeli.  Özlem Hanım da inatlaşmayı bırakıp partinin önün açmalı."

Say, kendisine yöneltilen 'kadın düşmanlığı' eleştirilerine ise Ne alakası var. Kadına şiddet sorununu Batı’dan devşirme yasalarla çözemeyiz. Ayrıca İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için çıkarılan 6284'e 'Kırmızı çizgimiz' denilmesi kabul edilemez" yanıtını verdi. 

 

Zengin ise bugün gazeteci Murat Yetkin'e yaptığı açıklamada "Bizim mahalle kadınların değiştiğini göremiyor" ifadesini kullandı.