Birleşik Emekliler Sendikası Balıkesir Şubesi: ‘’Unutma sen yoksan bir eksiğiz’’

Nazmi Coşkun

Birleşik Emekliler Sendikası  Balıkesir Şubesi Başkanı Şükrü Recep Kurtuluş sendikalarına üye kayıtlarının devam ettiğini söyledi.
Kurtuluş yaptığı açıklamada Emeklilerin sendika çatısı altında toplanmaya davet ederek örgütlü mücadele olmadan Emekliler insani yaşam şartlarına kavuşamaz dedi.



Şükrü Recep Kurtuluş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Her geçen gün Emekliler olarak maaşlarımız eriyor, alım gücümüz düşüyor. Baskılanmış TUİK verileri ile Emekliye sadaka verir gibi zam reva görülüyor.
Oysa ki biz Emekliler,  2002 yılında en düşük Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 kat fazlası iken bu gün asgari ücretin neredeyse yarısı kadar Emekli maaşı almaktayız. Oysa ki ülkemizde Yoksulluk sınırının 50 Bin TL’yi geçtiği, Yoksulluk sınırının 100 Bin TL olduğu, Asgari ücretin 17.002 TL olduğu, Ev kiralarının 20 Bin TL olduğu günümüzde;  Emekliye Ocak ayında 3 sefer, Temmuz ayında bir sefer zam verilmesine rağmen halen Emekliler 12.500 TL maaş almaya devam ediyor.
 

Emekli olduğumuz ve yaşımızın ilerlemiş olduğundan dolayı kimse ek iş vermiyor. Maalesef seçtiklerimiz zenginleşirken, bizler her geçen gün daha derin yoksulluğu iliklerimize kadar yaşıyoruz.  
Bunun altındaki etken ise Emeklilerin örgütsüz olmasıdır.

Bu vesile ile siz Emekliler adına sizlerin haklarını savunmak, ekonomik şartlarımızı iyileştirmek için SGK ile sizler adına toplu sözleşme yapabilmemiz için siz geçmişte gelir bakımından orta sınıf dediğimiz, günümüzde en yoksul kitle olarak anılan Emeklileri örgütlü olmaya, Birleşik Emekliler Sendikasına üye olmaya davet ediyoruz.
‘’ Unutma Sen Yoksan Bir Eksiğiz’’ ‘’Yoksulluk Kader Değil Tercihtir’’