DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal: Türkiye için yeni bir yol var

İstanbul Milletvekili Hasan Karal, DEVA Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi’nin bu gün (12 Ekim Cumartesi) saat 11.00’de Ankara’da gerçekleştiğini söyledi. . Kuruluşundan bu yana partide görev alan herkese verdikleri emek için teşekkür eden Karal, kongrenin tüm DEVA teşkilatına ve ülke demokrasisine hayırlar getirmesini diledi.

“Kongremiz, partimizin, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üreten bir aktör olarak sahadaki varlığını pekiştirecektir”

DEVA Partisi olarak, kurulduğu günden bu yana halkın refahı, adaletin tesis edilmesi ve demokrasinin güçlendirilmesi için kararlılıkla çalıştıklarının altını çizen Karal, “Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçlere çözüm üretme irademizin bir göstergesi olan kongremizi, bu çabalarımızı daha da ileri taşımak ve yeni hedefler belirlemek adına kritik bir adım olarak görüyoruz. Bu hedeflere giderken önceliğimiz ülkemizi yangın yerine çeviren sıkıntıları. Ekonomik krizin vatandaşımız üzerindeki etkilerinin hafifletilmesi, gelir adaletinin sağlanması, temel hak ve özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi, şeffaf bir yönetim anlayışının yerleşmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tarım, sanayi ve dijital dönüşüm alanlarında geliştirdiğimiz politikalarla ülkemizin geleceğini inşa etmek için gayret göstereceğiz. Gençlerimize ve kadınlarımıza daha fazla fırsat sunarak, onları bu dönüşümün öncüleri haline getireceğiz. Kongremiz de, DEVA Partisi’nin Türkiye’nin sorunlarına çözüm üreten bir aktör olarak sahadaki varlığını pekiştirecektir.” diye konuştu.

“Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla refah için yeni bir yol var”

Karal, DEVA Partisi’nin Türkiye için bir umut hareketi olduğunu vurguladı. Vatandaşın hükümetten umudunu yitirdiğini, partisinin vizyonu, programı, kadroları ve lideri Ali Babacan ile bu umudu yeşertme gayesinde olduklarını sözlerine ekleyen Karal, şunları söyledi:

“Biz, bu kongremizle geleceğe doğru yeni ve taze bir başlangıç yapıyoruz. Ekonomiden sosyal hayata, adaletten uluslararası ilişkilere kadar yangın yerine dönen ülkemizde, tüm bu problemleri çözmek için akılcı ve vizyoner bakış açısıyla, 85 milyon vatandaşımıza temiz ve dürüst siyaseti sunmak için iktidara yürüyor, ülkemizin DEVA’sı olmaya geliyoruz. Ve diyoruz ki; yeni bir yol var. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla refah için yeni bir yol var. Daha güzele, daha iyiye, daha doğruya yeni bir yol var. Adalet için, eşitlik için, temiz siyaset için, insanca yaşamak için yeni bir yol var. Türkiye için yeni bir yol var. Bu yol DEVA yolu. Yeni bir yol için DEVA Partimizin 2. Olağan Büyük Kongresinde buluşalım.”