Bahadır Arslan: Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Kazanacağız !

Zehra Ünal


KAMUOYUYUNA DUYURULUR…!!!!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görev yapan sosyal hizmet emekçilerinin haklarını savunmak ve iyileştirmek amacıyla 04.07.2024 tarihinde yaptığımız yetki tespiti başvurumuz, 15.10.2024 tarihi itibariyle sendikamız adına olumsuz sonuçlanmıştır.

 Ne yazık ki sosyal hizmet işçileri adına imzalanacak toplu iş sözleşmesi yetki tespiti süreci; bazı idarecilere verildiği sözde sendika tarafından da açıkça ifade edilen motivasyon çekleri ile kimi yerel siyasetçilerin ve bazı bürokratların işçilere malum sendikaya üye olmaları için yaptıkları baskılara kurban edilmiştir. Ayrıca işletme bünyesinde çalışan ancak işçi sayılmadığı halde sendika üyeliği yapılan farklı statüdeki işçilerin üyeliğinin sisteme dahil edilmesi ve kimi iş yerlerinde üyelerimizin iş kollarının değiştirilmesi marifetiyle kirli bir kumpas kurulmuştur.

 Üstelik tüm bu manipülasyon, baskı ve hileler ülkemizi yöneten siyasi iradenin sendikalar arası rekabette tarafsız kalınması gerektiğine dair açık talimatlarına rağmen yapılmıştır.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda sosyal hizmet işçisi olarak çalışan işçilerin kendisini ve ailesini doğrudan ilgilendiren bu yetkinin tespitinde görevi ve makamı ne olursa olsun rol alan, manipülasyon, baskı ve tehdit uğruna motive edilen herkesin eline “Sosyal Hizmet İşçisinin Emek Hakkının Gasp Günahı Bulaşmıştır.”

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki işçiler, kamuda en ağır mali ve fiziki şartlarda görev yapmaktadır. Buna rağmen halen yürürlükte olan toplu iş sözleşmesinin, kamudaki emsallerinin çok çok gerisinde kalması, emekçilerin yaşam ve hizmet kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.

 “Yetkilendirilmiş” sözde sendikaya rağmen, sosyal hizmet işçilerini hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşturacak alın terinin karşılığını veren bir sözleşmenin hayata geçirilmesi için başlayacak olan yeni toplu iş sözleşmesi sürecinin tüm aşamalarının yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

 Bilinmelidir ki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı örgütlenme sürecinde bizlerle birlikte mesai mevhumu tanımadan çalışan ve her türlü zorluklara rağmen sendikamıza destek veren tüm üye ve temsilcilerimizin her koşulda yanında olmaya devam edeceğiz.

 Birlikte Güçlüyüz,Birlikte Kazanacağız…!!!

Bahadır Arslan
 Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası
İstanbul Sekreteri Kırklareli Başkanı