Tekke ve Zaviyeler ''İrtica Değil, Kültür Yuvalarıdır''

Cemaatlerin karanlık yüzünü iyiden iyiye gösterdiği son günlerde hepimiz bu yapıların ülkemiz için oluşturduğu tehditleri konuşuyoruz. 6 yaşında bir kız çocuğuna nikah kıyıp cinsel istismara maruz bırakmayı legalleştirmeye çalışan bu zihniyet gün geçtikçe palazlandı ve devlet kademelerinde güç kazandı. Peki bu yapıları besleyen, destekleyen sadece belli siyasi mecralar mı? Aşağıda okuyacağınız ifadelerin sahibinin adı yazının en sonunda yer alıyor. Tehlikenin farkında mısınız?

Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının toplumu yozlaştırmıştır ve tekrar açılması gereklidir!

"Tekke ve zaviyelerin tarih boyunca Türklük ve İslamiyet'in aktarılmasında çok önemli roller oynadığını" belirterek şöyle konuştu:

"Şu anda toplumu kültür ve inanç konusunda besleyecek bu damardan yoksunuz. Onun için de bu tür kurumlara ihtiyaç var, yeniden kurulması için gerekli hazırlıkların yapılması gerekir. Tekke ve zaviyeler, çağdaş kurumlar olarak tekrar benimsetilmeli. 'Bunlar irtica yuvaları!' Yok öyle bir şey. Tam tersine kültür yuvaları."
"cemaatlere karşı olmak, dünyayı tanımamaktan, bilgi ve algı eksikliğinden kaynaklanmaktadır.’’
Devrim Kanunları ile bu kurumların kapatılması topluma zarar vermiştir.
"Kültürel hayatımızı daha iyi yaşayabilmemiz, inançlarımızı daha iyi öğrenmemiz için geçmişte olduğu gibi bu tür sosyal ve kültürel kurumlar olmalı."

'Sosyal toplum' için tekke ve zaviyeler şart’

"Tekke ve zaviyeler birer üretim yeridir. Bunun çok iyi anlaşılması lazım. Oralarda insan yetiştirilirdi, oralar eğitim ve kültür kurumlarıydı. Ve bunlar aynı zamanda Türk ve İslam kültürünün belirli yerlere aktarılmasını misyon edinen yerlerdi. Tekke ve zaviyelerin olmamasının topluma olumsuz etkileri oldu. Toplumumuz çok kolay yönlendirildiyse ve provoke edilebildiyse bir sebebi de budur. Sadece devletin 'sosyal devlet' olması yetmiyor, toplumun da 'sosyal toplum' olması gerekiyor. Onun için de bu tür kurumlara ihtiyaç var. Bu kurumların yeniden kurulması için gerekli hazırlıkların yapılması gerekir."

Bülent Kuşoğlu, CHP'nin artık bu tür sosyal kurumlara eskisi gibi olumsuz bakmadığını da sözlerine ekledi.’’

Bülent Kuşoğlu: 24, 25 ve 26. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 24 ve 26. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. 26. Dönemde Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (EİTPA) Türk Grubu Üyesidir.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.
Bu isim yalnızca bir örnek… CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne kanuni güvence teklifi ve arka arkaya CHP’ye katılan sağ görüşten isimlerle CHP, oy istediği sol görüşlü seçmen tabanını hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor.

Burada şu kritik sorunun cevabı çok önemli: CHP ardarda yaptığı hamlelerle sağ görüşlü seçmenin oyuna mı talip oluyor, yoksa CHP' yi ideolojik olarak hızla dönüştürüyor mu?

Sol Medya'dan alıntılanan 25.04.2011 tarihli haberin tamamı

https://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/chp-pm-uyesi-tekke-ve-zaviyeler-yeniden-acilmali-haberi-41826