Memorial Hastanesinden 1.5 Yaşında Çocuğa Tebligat!

1.5 yaşındaki Demir Muslu'ya annesi tarafından balık yedirilirken boğazına kılçık takılıyor ve  en yakın hastane olan Memorial Hastanesinin acil servisine götürülüyor. Acilden giriş yapılan küçük Demir'e hemen müdahale ediliyor ve bir cımbız yardımıyla boğazına takılan kılçık bir kaç dakika içinde çıkartılıyor. Anneye yapılan işlem sonrası, 3.382.20TL'lik bir fahiş bir fiyat çıkartılıyor. Anne Firuze Muslu bu fahiş ücrete doğal olarak itiraz ediyor. Görevli borcunuz yok diyerek aileyi gönderiyor. 

Daha sonra bir sabah kapı çalıyor ve açtığında postacı Demir Muslu adına icra tebligatı var diyerek Demir Muslu’nun çağırılmasını istiyor. Anne Firuze Muslu küçük Demir’i çağırınca postacı da şaşırıyor. Ve tebligatı anne Firuze Muslu’ya teslim ediyor. Tebligat Memorial Hastanesinden geliyor ve Demir Muslu adına yapılan tebligatla 3.382.20TL'lik ücretin ödenmesi isteniyor.
Anne Firuze Muslu şaşkın. Memorial Hastanesinin hukuk bürosunun yaptığı bu tebligat usulsüz ve zaten acilden giriş yapan hastalardan ücret talep edilmeyeceği kanunen belirtilmiş.

Sağlık Uygulama Tebliği’nin (SUT) 1.9. 3 maddesinin (a) beninde Acil servislerde verilen ve SUT eki EK-2/B Listesinde yer alan 520.021 kod numaralı ‘’Yeşil alan muayenesi’’adı altında Kuruma Fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç olmak üzere, acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri için hiçbir ilave ücret alınamaz denmektedir.

Aradan geçen süre zarfında Memorial Hastanesi yapılan bu yanlıştan geri dönmemiş, bu fahiş müdahale ücretini yasal faizi ile aileden istiyor. Anne Firuze Muslu gerekli itirazı yapıp tüm yasal haklarını kullanarak mücadele edeceklerini belirtirken; yasada açıkça yeri olan ücretsiz acil muayeneden fahiş ücret talep eden ve 1.5 yaşında bir çocuğa tebligat gönderen Memorial Hastanesi Hukuk Servisinin bu ısrarıyla yasalara adeta meydan okumasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.