RTÜK, özgür basını cezaya suç icat ederek susturmak istiyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi RTÜK tarafından Halk TV, TELE 1 ve FOX TV'ye verilen cezalarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada “terörü mimikleriyle övmek” cezasına dikkat çekerek RTÜK suç icat etmeye başlamıştır ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamanın tamamı:

RTÜK bir kez daha verdiği skandal cezalarla eleştirel yayıncılığın fişini çekmek istemiş, halkın haber alma hakkını gasp etmiştir.
RTÜK Halk TV, TELE 1 ve FOX TV'ye adeta ceza yağdırmıştır. RTÜK, programlarda yapılan yorumların “eleştiri sınırlarının ötesinde” olduğuna hükmetmiş, Halk TV’ye ise trajikomik şekilde  “terörü mimikleriyle övmek” cezası vermiştir.  RTÜK,  muhalif basına verdiği bu trajikomik cezalarla suç icat etmeye çalışmaktadır.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, RTÜK aracılığıyla eleştirel yayıncılığa yapılan iktidar saldırısının karşısındayız. Tüm baskılara, sansürlere, karartmalara ve cezaevi tehditlerine rağmen halka gerçekleri anlatan basın kuruluşlarıyla dayanışma içindeyiz.

Özgür basını susturmak isteyen ve seçim öncesi tek sesli medya oluşturarak halktan gerçekleri saklamak isteyenleri bir kez daha uyarıyoruz.  Basın özgürlüğü  demokrasinin temel taşlarındandır. İktidarın itaatkar ve yandaş medya yaratma süreci nedeniyle pek çok yayın ve TV kanalının kapatıldığı bu süreçte,  tüm toplumu halkın haber alma hakkı için bedel ödeyen özgür basına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kent ve kamu yararı mücadelemizi görünür kılan ve sesimize ses katan basın emekçileri yalnız değildir.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu