Sedat Cezayirlioğlu: ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR "USTALIK DÖNEMİ!"

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Sobacı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Albayrak hakkında şikayet ve Sedat Cezayirlioğlu adına da Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde TRT aleyhine 40 bin TL’lık manevi tazminat davası açıldı.

Erzincan İliç’te siyanür sızıntısına yol açan Çöpler Altın Madeni’nin neden olduğu ekoloji tahribatı TRT’nin de gündemine girdi. Ancak “siyanür sızdı” olarak değil, tam olarak “Yalan” şeklinde gündeme getirildi. TRT’nin yalanlama için yaptığı yayın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edildi.

Amerikalı ve Kanadalı Anagold Madencilik ile Çalık Holding‘in ortağı olduğu Erzincan’ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren Çöpler Altın Madeni’nde 21 Haziran’da siyanürlü solüsyon boruları patlamış, sızıntı sonucu 32 ton saf siyanürün Fırat Nehri’ne karıştığı belirtilmişti.

Sedat Cezayirlioğlu başından itibaren konunun takipçisi olan ve Erzincan‘daki siyanürlü altın madenciliği faaliyetleri nedeniyle çevrede yaşanan yıkımları duyuran bir isim.

Cezayirlioğlu ve Avukatı İsmail Hakkı Atal, TRT’nin yaptığı yayının ardından TRT’ye Anagold Altın Madeni’ni aklamaya yönelik olarak 28 Temmuz 2022’de yaptığı yayın nedeniyle tazminat davası açtıklarını duyurdu. Ayrıca TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunuldu.

‘Bir zümreye imtiyaz tanındı’

Sobacı ve Albayrak “Görevi kötüye kullanma”, “kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma”, “temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama”, “TRT kanununa muhalefet” ve “bir zümreye, bir sınıfa imtiyaz tanımak” gerekçeleriyle şikayete konu oldu.

]]>