Maltepe Meydanında Milyonlar Tek Yürek!
Maltepe Meydanında Milyonlar Tek Yürek!
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması nedeniyle Maltepe’de düzenlediği miting mahşeri kalabalığa neden oldu.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması nedeniyle Maltepe’de düzenlediği miting mahşeri kalabalığa neden oldu.
Miting başlamadan saatler önce dolan meydana ulaşmak isteyen vatandaşlar saatlerce beklemek zorunda kaldı. CHP’nin düzenlediği mitinge DEM Parti, Memleket Partisi, TİP, TKP, EMEP ve bir çok parti destek amaçlı katıldılar.
Fotoğraf: Reuters Arşiv
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Dilek İmamoğlu ve ailesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ında katıldığı mitingde vatandaşlar pankart, döviz ve sloganlarla Ekrem İmamoğlu’na destek verdi.
Açıklamalara göre 2.200.000 kişinin katıldığı mitinde CHP Genelbaşkanı Özgür Özel bundan sonra her hafta sonu bir ilde, her Çarşamba İstanbul’un bir ilçesinde meydanlardayız dedi. Dünya basının çok ilgi gösterdiği minge katılım sayısı yapay zeka tarafından 2.500.000 kişi olarak açıklandı.Fotoğraf: Reuters Arşiv