Şile’de kaçak yapılar ranta dönüştürülüyor

ÖZEL HABER 21.01.2023 - 00:00, Güncelleme: 21.01.2023 - 00:00 9038+ kez okundu.
 

Şile’de kaçak yapılar ranta dönüştürülüyor

2017 de ülkemize gelen imar affı, kaçak yapılarında önünü açtı.

‘’İmar Barışı’’ yasası kaçak yapılarla mücadele etmek amacıyla çıkartılmasına rağmen, yasa kullanılarak kaçak yapılaşmanın çığ gibi büyüdüğü gözlemleniyor. Bu konuda önde gelen ilçeler arasında Şile de bulunuyor. Bölgeden aldığımız istihbaratlara göre Ağva’da yakın zamanda yapılan bir kaçak bina belediye tarafından mühürlenmesine rağmen ısrarla tamamlanıp ardından 2 trilyon 200 Tl ye satışa sunuldu. Yetkililerin konuyu bilmesine rağmen ses çıkarmamaları ise şaşkınlık yaratıyor.Medyada Şile Belediyesinin kaçak yapılara savaş açtığı haberlerini okurken bize ulaşan bu iddialar ise kime göre, neye göre mücadele ediliyor sorusunu akıllara getiriyor. Belediye tarafından mühürlenen inşaatların bitirilerek satışa sunulması, tespit edilen kaçak yapıların takibi yapılmadığı ya da görmezden gelindiği ihtimallerini akla getiriyor ve kafalarda soru işaretlerini çoğaltıyor. Çok cüzi rakamlara alınan sulak tarım arazisi vb. olarak görünen yerlere binalar yapılıyor, binalara eklentiler ilave ediliyor, mülk sahipleri fotoğraflayarak 2017 öncesinde yapılmış gibi imar barışı başvurusunda bulunuyorlar. Uydudan kontrol edildiğinde ise fındık bahçesi, tarım arazisi gibi yerler olarak göründüğü ortaya çıkıyor.  Şikayetler üzerine mühürlenen inşaatlarda devam ediyor ve yapı kayıt belgesi ile emlak sitelerinde fütursuzca satışa çıkarılıyor. İmar barışı korkunç bir ranta döndü ve Şile adeta talan ediliyor. Asıl sorun kaçak yapılarla mücadele ettiğini söyleyen Şile belediyesinin ranta ulaşmak için adeta yan yol haline getirilmiş  bu ‘’İmar Affı’’ yasasının kullanılmasına göz yumuyor olması ve Şile’nin adeta bir kaçak yapı cenneti haline gelerek korunması gereken doğal dokusunun katledilmesine sessiz kalması. Bölge halkı Şile Belediyesinin bu konuya titizlikle eğilmesini bekliyor.  Kapak Fotoğrafı: ETS Tur.com
2017 de ülkemize gelen imar affı, kaçak yapılarında önünü açtı.

‘’İmar Barışı’’ yasası kaçak yapılarla mücadele etmek amacıyla çıkartılmasına rağmen, yasa kullanılarak kaçak yapılaşmanın çığ gibi büyüdüğü gözlemleniyor.

şile7

Bu konuda önde gelen ilçeler arasında Şile de bulunuyor. Bölgeden aldığımız istihbaratlara göre Ağva’da yakın zamanda yapılan bir kaçak bina belediye tarafından mühürlenmesine rağmen ısrarla tamamlanıp ardından 2 trilyon 200 Tl ye satışa sunuldu. Yetkililerin konuyu bilmesine rağmen ses çıkarmamaları ise şaşkınlık yaratıyor.

Medyada Şile Belediyesinin kaçak yapılara savaş açtığı haberlerini okurken bize ulaşan bu iddialar ise kime göre, neye göre mücadele ediliyor sorusunu akıllara getiriyor. Belediye tarafından mühürlenen inşaatların bitirilerek satışa sunulması, tespit edilen kaçak yapıların takibi yapılmadığı ya da görmezden gelindiği ihtimallerini akla getiriyor ve kafalarda soru işaretlerini çoğaltıyor.

Çok cüzi rakamlara alınan sulak tarım arazisi vb. olarak görünen yerlere binalar yapılıyor, binalara eklentiler ilave ediliyor, mülk sahipleri fotoğraflayarak 2017 öncesinde yapılmış gibi imar barışı başvurusunda bulunuyorlar. Uydudan kontrol edildiğinde ise fındık bahçesi, tarım arazisi gibi yerler olarak göründüğü ortaya çıkıyor.
şile1
şile2
şile3
şile4

şile5

şile6
 Şikayetler üzerine mühürlenen inşaatlarda devam ediyor ve yapı kayıt belgesi ile emlak sitelerinde fütursuzca satışa çıkarılıyor. İmar barışı korkunç bir ranta döndü ve Şile adeta talan ediliyor.

şile

şile8

Asıl sorun kaçak yapılarla mücadele ettiğini söyleyen Şile belediyesinin ranta ulaşmak için adeta yan yol haline getirilmiş  bu ‘’İmar Affı’’ yasasının kullanılmasına göz yumuyor olması ve Şile’nin adeta bir kaçak yapı cenneti haline gelerek korunması gereken doğal dokusunun katledilmesine sessiz kalması. Bölge halkı Şile Belediyesinin bu konuya titizlikle eğilmesini bekliyor. 

Kapak Fotoğrafı: ETS Tur.com

Haber Detay Altı LOGO

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.