USKD'nin Kadın İstihdamı Projesi Agora'dan Başladı
USKD'nin Kadın İstihdamı Projesi Agora'dan Başladı
Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği'nin (USKD), “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar” projesinin eğitimleri Sanat Tarihi Uzmanı Canan Çakmak önderliğinde başladı.
Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği'nin (USKD), “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar” projesinin eğitimleri Sanat Tarihi Uzmanı Canan Çakmak önderliğinde başladı.
Hosting test haber 5
Saha eğitimleri kapsamında tarihi Agora ören yeriyle, İzmir Kültür Sanat Fabrikası Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni ziyaret eden kursiyerler, tarihi yapıları ve eserleri inceleyerek ayrıntılı bilgiler aldı.
Proje hakkında bilgi veren Canan Çakmak, “İzmir'in tarihsel gelişimi ve kültürel mirası hakkında gençlere bilgi vererek gençlerin dijital platformda İzmir'e yönelik bilgiler üretmelerini amaçlıyoruz. Gençlerin buradan edindikleri deneyimlerle paylaşımlar yaparak İzmir'i gelecek kuşaklara tanıtacak bir kültürel mirası taşınmasını istiyoruz. Bugün gezimize Agora'dan başladık. Çünkü burası antik liman kentinin kuruluş alanı. İzmir'in daha önce farklı alanlarda da kurulduğunu biliyoruz. İzmir bize paleolitik dönemden itibaren değerler sunuyor. Burası İzmir'in 3'üncü kez kurulduğu bir yer. İlk insanlar 8 bin 500 yıl önce Bornova ovasına geldi. Bunlar tarımın yeni başladığı dönemler. Daha sonra yerleşim Bayraklı höyüğünde devam ediyor. Roma, Bizans, beylikler dönemi, Osmanlı ve günümüze uzanan çok katmanlı bir geçmişe sahibiz. İzmir, aynı zamanda çok katmanlı ve kültürlü bir yaşamı içinde barındırmış. Arkeoloji ve etnografya müzesinde de bunu deneyimledik. İzmir antik dönemde de bir liman kenti olarak çok önemli. Antik dönemden itibaren Anadolu'nun batıya açılan kapısı. Çok katmanlı ve çok kültürlü bu yapıyı bugün gezerek tanımaya çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
GENÇ KADINLARA İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Projenin gördüğü yoğun ilgiden memnun olduklarını yeni dönemde katılımcı sayısını da artıracaklarını dile getiren USKD Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Alkan da, şu bilgileri verdi: “İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nce onaylanan projemiz oldukça ilgi gördü. Bu proje, İzmir’in eşsiz kültürel zenginliklerini korumak ve tanıtmak için önemli bir adım atarak genç kadınların toplumsal hayatta daha güçlü bir yer edinmesini sağlayacak bir platform sunuyor. Projemiz 19 - 29 yaş arası ne eğitim ne öğretim ne de istihdamda olan (NEET) 20 kadın katılımcıyla gerçekleştiriliyor. 1 yıllık süreçte tamamlanacak proje boyunca Neet genç kadınlar, sosyal medya kullanımı, içerik üretimi, hikaye anlatımı, editörlük, fotoğrafçılık ve video hazırlama gibi çeşitli alanlarda uzman eğiticilerden eğitim alacaklar. Bu sayede sadece kişisel becerilerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda İzmir’in kültürel değerlerini dijital dünyada etkili bir şekilde anlatacak ve bu değerlerin korunmasına katkı sunacaklar. Böylece istihdam alanında da yetkinlik sahibi olacaklar, projede aldıkları eğitimler ve sonunda düzenleyeceğimiz sertifika, iş bulma süreçlerine de önemli katkıda bulunacaktır”