A.Baybars Göğez
Köşe Yazarı
A.Baybars Göğez
 

PARTİLERİN SEÇİM STRATEJİLERİ UYGULAMALARI

Tam bir yıl önce bloğumda paylaştığım, "PARTİLERİN SEÇİM STRATEJİLERİ UYGULAMALARI" başlıklı yazımda 23 Haziran 2018 ve 2019 Yerel yönetimler seçimlerinin analizini yapmış öneriler sunmuştum. https://abaybarsgogez.net/partilerin-secim-stratejileri-uygulamasi/  Başta CHP'li dostlar olmak üzere muhalefete yakın çevrelerden "muhalefete muhalefet etme, neden hiç AKP hakkında yazmıyorsun" eleştirileri geldi. Seçim kazanmak için genel merkezden otobüs kaldırıp sokak ziyaretleri yapmak yerine, teşkilatlar ile en az Haluk Levent kadar başarı hikayeleri yazmak, Bölgesel kalkınmaya ağîrlık vermek gerekir dedim. Hatta İMECE Projemi örnek gösterdim. En sonunda da "seçimler çantada keklik değil" diye uyardım. Dün de TARIMSAL HAYVAN HASTANELERİ Projemi yazdım. Beni tanıyanlar 10 yıldır bunu konuştuğumu bilir. Yapılmadı. Kulak arkası edildi. Dünyanın en kötü performansını gösteren iktidara karşı hala 23 Haziran oy oranları konuşulup, toplamı %1-2 oy potansiyeli olanlar ile HDP desteğinden umut bekleniyor. Bu arada asıl muhalefete muhalefeti, CHP ve ÎYİ PARTİ içinden koparak parti kuran adaylar yapmaya başladı. Sıklet merkezi görüşüme ters.. Geldiğimiz noktada muhalefetin seçim stratejisi; *300 milyar $ getireceğiz *SANA SÖZ.. *HAYDİ.. Türk halkı daha iyi siyasetçileri hakkediyor. 2024 Yerel yönetimler seçimleri kapıda. Neyse ki orada yeni seçilen BB başkanları şanslarını daha iyi kullandılar. Ancak iktidarın da desteği ile borçlarını temizleyip, Yenilenebilir enerji ve tarım projeleri uygulayan, yandaşlara iş ve aş pozitif ayrımcılık yapan AKP'li çok başarılı belediyeler de var.  Bence 2024 Yerel yönetimler seçimleri çok daha çetin geçecek. Başka ülkelerle karıstırmamak lazım. Gelişmekte olan ülke olarak Türkiye'de siyasi partiler, hala bölgesel eşitsizlikler ve ihmal edilmiş yapısal alt yapı sorunlarıyla, benim YERELDE KALKINMA dediğim KIRSAL ve/ veya BÖLGESEL kalkınma ağırlıklı  çalışmalar yapmayıp, teşkilatlarıyla başarı hikayeleri yazamadıkça her seçimde vaatlerle oy istemeye ve halkı ikna için meydan mitinglerinden umut beklemeye devam eder. Biraz emek gerektirse de daha kolay ve garantili yol varken..! Lütfen tekrar da olsa yazımı okur musunuz?
Ekleme Tarihi: 04 Mayıs 2023 - Perşembe
A.Baybars Göğez

PARTİLERİN SEÇİM STRATEJİLERİ UYGULAMALARI

Tam bir yıl önce bloğumda paylaştığım, "PARTİLERİN SEÇİM STRATEJİLERİ UYGULAMALARI" başlıklı yazımda 23 Haziran 2018 ve 2019 Yerel yönetimler seçimlerinin analizini yapmış öneriler sunmuştum.
https://abaybarsgogez.net/partilerin-secim-stratejileri-uygulamasi/ 

Başta CHP'li dostlar olmak üzere muhalefete yakın çevrelerden "muhalefete muhalefet etme, neden hiç AKP hakkında yazmıyorsun" eleştirileri geldi.

Seçim kazanmak için genel merkezden otobüs kaldırıp sokak ziyaretleri yapmak yerine, teşkilatlar ile en az Haluk Levent kadar başarı hikayeleri yazmak, Bölgesel kalkınmaya ağîrlık vermek gerekir dedim. Hatta İMECE Projemi örnek gösterdim.

En sonunda da "seçimler çantada keklik değil" diye uyardım.

Dün de TARIMSAL HAYVAN HASTANELERİ Projemi yazdım. Beni tanıyanlar 10 yıldır bunu konuştuğumu bilir.

Yapılmadı. Kulak arkası edildi. Dünyanın en kötü performansını gösteren iktidara karşı hala 23 Haziran oy oranları konuşulup, toplamı %1-2 oy potansiyeli olanlar ile HDP desteğinden umut bekleniyor.

Bu arada asıl muhalefete muhalefeti, CHP ve ÎYİ PARTİ içinden koparak parti kuran adaylar yapmaya başladı. Sıklet merkezi görüşüme ters..

Geldiğimiz noktada muhalefetin seçim stratejisi;
*300 milyar $ getireceğiz
*SANA SÖZ..
*HAYDİ..

Türk halkı daha iyi siyasetçileri hakkediyor.

2024 Yerel yönetimler seçimleri kapıda. Neyse ki orada yeni seçilen BB başkanları şanslarını daha iyi kullandılar.

Ancak iktidarın da desteği ile borçlarını temizleyip, Yenilenebilir enerji ve tarım projeleri uygulayan, yandaşlara iş ve aş pozitif ayrımcılık yapan AKP'li çok başarılı belediyeler de var. 

Bence 2024 Yerel yönetimler seçimleri çok daha çetin geçecek.

Başka ülkelerle karıstırmamak lazım. Gelişmekte olan ülke olarak Türkiye'de siyasi partiler, hala bölgesel eşitsizlikler ve ihmal edilmiş yapısal alt yapı sorunlarıyla, benim YERELDE KALKINMA dediğim KIRSAL ve/ veya BÖLGESEL kalkınma ağırlıklı  çalışmalar yapmayıp, teşkilatlarıyla başarı hikayeleri yazamadıkça her seçimde vaatlerle oy istemeye ve halkı ikna için meydan mitinglerinden umut beklemeye devam eder. Biraz emek gerektirse de daha kolay ve garantili yol varken..!

Lütfen tekrar da olsa yazımı okur musunuz?

Yazıya ifade bırak !

Diğer Yazıları

14
Ağustos
26
Nisan