A.Baybars Göğez
Köşe Yazarı
A.Baybars Göğez
 

Tarım ve Orman Bakanlığının Destekleri Çiftçiye ve Üreticiye Ulaşacak mı?

19 mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. 100 yıldan beri halletmemiz gereken Tarım Hayvancılık sorunlarımızı çözüp çağdaş gelişmelere odaklanmak yerine her bakan değiştikçe daha da kötüye gidiyoruz.  5 yıllık Hayvancılık destek projesi yayımlandı. Sayın cumhurbaşkanı büyük coşku ile programı tanıttı. Daha önceki programlar gibi..!! Geçmişten bugüne bazı desteklerle mevcut desteğin linklerini paylaştım. En son linkte her platformda paylaşıp anlatmaktan dilimde tüy bittiği TARIMSAL HAYVAN HASTANELERİ projemin linkini verdim. Merak edenler okusun. Özellikle Tarım yazarı Sayın Ali Ekber Yıldırım'ın yazısı özet niteliğinde. Ekteki IPARD başvuru süreci başlıbaşına ayrı bir hikaye. Böyle zor başvuru sureçlerinden hoşlanmıyor çiftçimiz/ insanımız. Sanırım milyon dolarlık destek paketleri, geçmiş destek paketleri gibi yeterli başvuru olmayacağı için tam değerlendirilmeyecek. Kasım 2021'de Tarım bakanı Bekir Pakdemirli Tarımda Yol Haritası belirleyip 10 temel başlıkta açıklamıştı. Ülke tarım ve hayvancılığı Mehdi Eker'den sonra en büyük darbeyi yedi. Kimse Mehdi Eker kadar kötülük yapamaz..!!  https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/5151/Turkiyenin-Gidada-Ulusal-Yol-Haritasi-Belirlendi  Şubat 2024'de Tarım bakanı İbrahim Yumaklı 2024- 2028 dönemini kapsayan 5 yıllık Hayvancılık Yol Haritasını açıkladı. Hala veteriner, kırsal tarım ve Kırsal destek ile ülkeyi kalkındıracağını hayal ediyor.. ETÜBÖL/ SETÜBÖL yazımda detaylı anlattığım gibi, kent çeperlerinde ölçek ekonomisine uygun, ihracat hedefli ekolojik Kentsel Tarım olmadan nasıl bölgesel kalkınma sağlanabilir? Ne yiyip içiyorlarsa bende istiyorum.!! https://tarimormanhaber.com/hayvanciligin-5-yillik-yol-haritasi-belli-oldu-bakan-yumaklidan-cok-onemli-aciklamalar/ Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ANAP döneminden itibaren Tarım bakanlarının açıkladığı yol haritalarının bir özetini yapmış. Çok beğendim. https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/hayvanciligin-yol-haritasi-ithalatin-golgesinde-kaybolmasin/731706 Bloğumda klasik hale gelip en çok okunan makalem TARIMSAL HAYVAN HASTANELERİ projemin linkini paylaşıyorum. Okuduktan sonra hala SİGORTAYA DAYALI SAĞLIK SİSTEMİ yerine, veteriner temelli hayvan sağlık sistemi kurmaya çalışan iktidarların neden başarısız olduklarını ve ülkede Tarım ve Hayvancılığı neden bitirme noktasına getirdiklerini anlayacaksınız. Bu arada TKDK- Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı  Destekleme Kurumu Web sitesinden alıp ekte sunduğum İPARD başvuru sürecini paylaşıyorum. Burada istenen dosyayı hiçbir çiftçi hazirlayamaz. İnanın yatkın değilse her Danışman geçinen de hazırlayamaz. Haydi hazırladı, süreci kurumun istediği şartlarda yönetip, raporlayıp, hakkediş dosyalarını çok az kişi takip edebilir. Sonuçta destek almaya hak kazananların birçoğu sıkılıp vazgeçer, kör topal yürütüp de başarısız olursa, geri ödemeleri zamanında yapamazsa aldığı destekleri faiziyle geri ödemek zorunda kalır. https://abaybarsgogez.net/tarimsal-hayvan-hastaneleri-kurulus-ve-isletilmesi/    
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2024 - Cumartesi
A.Baybars Göğez

Tarım ve Orman Bakanlığının Destekleri Çiftçiye ve Üreticiye Ulaşacak mı?

19 mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

100 yıldan beri halletmemiz gereken Tarım Hayvancılık sorunlarımızı çözüp çağdaş gelişmelere odaklanmak yerine her bakan değiştikçe daha da kötüye gidiyoruz. 

5 yıllık Hayvancılık destek projesi yayımlandı. Sayın cumhurbaşkanı büyük coşku ile programı tanıttı. Daha önceki programlar gibi..!!

Geçmişten bugüne bazı desteklerle mevcut desteğin linklerini paylaştım. En son linkte her platformda paylaşıp anlatmaktan dilimde tüy bittiği TARIMSAL HAYVAN HASTANELERİ projemin linkini verdim.

Merak edenler okusun. Özellikle Tarım yazarı Sayın Ali Ekber Yıldırım'ın yazısı özet niteliğinde.

Ekteki IPARD başvuru süreci başlıbaşına ayrı bir hikaye. Böyle zor başvuru sureçlerinden hoşlanmıyor çiftçimiz/ insanımız. Sanırım milyon dolarlık destek paketleri, geçmiş destek paketleri gibi yeterli başvuru olmayacağı için tam değerlendirilmeyecek.

Kasım 2021'de Tarım bakanı Bekir Pakdemirli Tarımda Yol Haritası belirleyip 10 temel başlıkta açıklamıştı. Ülke tarım ve hayvancılığı Mehdi Eker'den sonra en büyük darbeyi yedi. Kimse Mehdi Eker kadar kötülük yapamaz..!! 

https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/5151/Turkiyenin-Gidada-Ulusal-Yol-Haritasi-Belirlendi 

Şubat 2024'de Tarım bakanı İbrahim Yumaklı 2024- 2028 dönemini kapsayan 5 yıllık Hayvancılık Yol Haritasını açıkladı. Hala veteriner, kırsal tarım ve Kırsal destek ile ülkeyi kalkındıracağını hayal ediyor..
ETÜBÖL/ SETÜBÖL yazımda detaylı anlattığım gibi, kent çeperlerinde ölçek ekonomisine uygun, ihracat hedefli ekolojik Kentsel Tarım olmadan nasıl bölgesel kalkınma sağlanabilir? Ne yiyip içiyorlarsa bende istiyorum.!!

https://tarimormanhaber.com/hayvanciligin-5-yillik-yol-haritasi-belli-oldu-bakan-yumaklidan-cok-onemli-aciklamalar/

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ANAP döneminden itibaren Tarım bakanlarının açıkladığı yol haritalarının bir özetini yapmış. Çok beğendim.

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi/hayvanciligin-yol-haritasi-ithalatin-golgesinde-kaybolmasin/731706

Bloğumda klasik hale gelip en çok okunan makalem TARIMSAL HAYVAN HASTANELERİ projemin linkini paylaşıyorum. Okuduktan sonra hala SİGORTAYA DAYALI SAĞLIK SİSTEMİ yerine, veteriner temelli hayvan sağlık sistemi kurmaya çalışan iktidarların neden başarısız olduklarını ve ülkede Tarım ve Hayvancılığı neden bitirme noktasına getirdiklerini anlayacaksınız.

Bu arada TKDK- Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı  Destekleme Kurumu Web sitesinden alıp ekte sunduğum İPARD başvuru sürecini paylaşıyorum.
Burada istenen dosyayı hiçbir çiftçi hazirlayamaz. İnanın yatkın değilse her Danışman geçinen de hazırlayamaz. Haydi hazırladı, süreci kurumun istediği şartlarda yönetip, raporlayıp, hakkediş dosyalarını çok az kişi takip edebilir. Sonuçta destek almaya hak kazananların birçoğu sıkılıp vazgeçer, kör topal yürütüp de başarısız olursa, geri ödemeleri zamanında yapamazsa aldığı destekleri faiziyle geri ödemek zorunda kalır.

https://abaybarsgogez.net/tarimsal-hayvan-hastaneleri-kurulus-ve-isletilmesi/



 

 

Yazıya ifade bırak !

Diğer Yazıları

26
Nisan