Sefa Şahin
Köşe Yazarı
Sefa Şahin
 

Sağlıkta Çağ mı Atladık?

Sağlık Bakanlığının duyurusuna göre ilaç katılım payı SGK tarafından ayakta tedavisi sağlanan vatandaşlar için; ilaç bedelinin kurumdan aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için %20 katılım payı alınması zorunludur. Ancak emekli olupta düşük aylıkla geçinmek zorunda olan emekli olan hasta bir vatandaşımız, kendisine reçete edilen ilacı almak istediğinde katılım payı adı altında (bu tamamen bir düzmece) eczanelerden para talep edilmektedir. Bu nedenle mağdur olan hastalarımız ilaçların tamamını alamaz duruma gelmiştir. Bu devlete yıllarca çalışıp emekli olan bir çok kişi hastalığı sırasında mağdur edilmektedir. Şahsen ben bile raporlu ilacımın ancak bir tanesini alabiliyorum. Çünkü hepsini alırsam maaşım yetmiyor. Yetkililere soruyorum! Sağlıkta gerçekten çağ mı atladık, yoksa çığa mı düştük? Devlet Hastanelerinden genelde randevu alamıyoruz.  Hekimin yazdığı 4 kutu ilacın yalnızca bir kutusunu alabildiğimiz için tekrar tekrar hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Sağlık ocaklarında bile Aile Hekimleri hastaya randevu almadan bakmıyor. Benim anladığım kadarıyla burada amaç hastayı caydırmak, usandırmak! Sürekli hastaneye gitsin gelsin misali. Maalesef sağlıkta dönüşüm tam bir felaket!
Ekleme Tarihi: 18 Şubat 2024 - Pazar
Sefa Şahin

Sağlıkta Çağ mı Atladık?

Sağlık Bakanlığının duyurusuna göre ilaç katılım payı SGK tarafından ayakta tedavisi sağlanan vatandaşlar için; ilaç bedelinin kurumdan aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için %20 katılım payı alınması zorunludur.

Ancak emekli olupta düşük aylıkla geçinmek zorunda olan emekli olan hasta bir vatandaşımız, kendisine reçete edilen ilacı almak istediğinde katılım payı adı altında (bu tamamen bir düzmece) eczanelerden para talep edilmektedir. Bu nedenle mağdur olan hastalarımız ilaçların tamamını alamaz duruma gelmiştir.
Bu devlete yıllarca çalışıp emekli olan bir çok kişi hastalığı sırasında mağdur edilmektedir.

Şahsen ben bile raporlu ilacımın ancak bir tanesini alabiliyorum. Çünkü hepsini alırsam maaşım yetmiyor.
Yetkililere soruyorum! Sağlıkta gerçekten çağ mı atladık, yoksa çığa mı düştük? Devlet Hastanelerinden genelde randevu alamıyoruz.  Hekimin yazdığı 4 kutu ilacın yalnızca bir kutusunu alabildiğimiz için tekrar tekrar hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz.

Sağlık ocaklarında bile Aile Hekimleri hastaya randevu almadan bakmıyor.
Benim anladığım kadarıyla burada amaç hastayı caydırmak, usandırmak! Sürekli hastaneye gitsin gelsin misali.

Maalesef sağlıkta dönüşüm tam bir felaket!

Yazıya ifade bırak !