Dilek Uyar Kartal Kitap Fuarında Okurları İle Buluşacak
Dilek Uyar Kartal Kitap Fuarında Okurları İle Buluşacak
Kartal Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kartal Kitap Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da imza günleri, söyleşiler ve etkinlikler ile Kartal Meydanı’nda 2-11 Haziran tarihleri arasında edebiyatseverleri bekliyor
Kartal Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kartal Kitap Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da imza günleri, söyleşiler ve etkinlikler ile Kartal Meydanı’nda 2-11 Haziran tarihleri arasında edebiyatseverleri bekliyor
Türkiye Yazarlar Sendikası standında 2 Haziran Cuma günü, imza için okurları ile buluşacak olan Parmağımı Bırakma ve İyi ki adlı eserlerin yazarı Dilek Uyar ile sohbet etme fırsatı yakaladım. Kendisi aynı zamanda bir sosyal aktivist. Birçok sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmasının ardından, son olarak da İyilik Yap İyi Ol Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği yönetim kurulunun kararı ile açılmış olan İyilik Yap Sanat Atölyesi’ne sanat yönetmeni olarak atandı.
Geçtiğimiz sezonda “Her Hırsız Haydut Değildir” adlı oyun ile birçok kültür merkezinde sahne alan Tiyatro Sandık Oyuncu Topluluğu’nun kurucusu ve yönetmeni Oğuz Timorçi’nin kadrosunda da oyuncu olan Uyar, Tiyatro Sandık ekibi olarak Eylül ayında başlayacak olan tiyatro festivallerine hazırlanıyor.
Yazar Dilek Uyar, tüm bu yoğunluğun yanı sıra yirmi sekiz amatör tiyatro oyuncusundan oluşan Süpürgeli Tiyatro Topluluğu’nun kurucu eğitmeni olarak, ekibi ile birlikte İyilik Yap Sanat Atölyesi bünyesinde, Eylül ayı itibari ile sahne alacak.
Senaryolarını kendisinin kaleme aldığı Yarı Saydam Perşembe Hikayeleri ve Araba Kabağa Dönmeden adlı oyunların her ikisinin de türü komedi. Geçtiğimiz aylarda yine kendisinin yazdığı Ulrike Susmadı adlı oyunu ile Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi ve Koma Sahnesi’nde yardımcı oyuncu Aynur Koçak ile sahneledi.
Üç tiyatro oyunu ile yeni sezonu karşılayacak olan İyilik Yap Sanat Atölyesi sadece bununla sınırlı kalmıyor. İyilik Yap İyi Ol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, edebiyat, sanat ve çocuk gelişim etkinlikleri ile de dikkat çekiyor. Şubat ayında faaliyete geçen atölye, kısa sürede geniş eğitmen kadrosu ve mekan- sokak konserleri ile dikkat çekiyor.
Yine derneğin bünyesinde faaliyet gösteren ve atölyenin tüm edebi - sanatsal faaliyetlerinin sergilendiği Kartal Sanat Kafe ise Kartal Sanat Sokağı’nda yer alıyor. Her hafta Perşembe günleri atölyenin değerli müzik eğitmenlerimiz Alaattin Büyükurgan ve Çağlar Kaya’nın ve derneğin gönüllü müzisyenlerimizin konserlerinde bilet olarak uzun ömürlü kuru erzak geçerli.
Çünkü her ay, konser dinleme karşılığında elde edilen erzaklar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kuru erzak derken, kimin alım gücü hangi ürünü satın almaya yeterse… Bir paket tuz da olabilir, beş kilo sıvı yağ da… Toplanan erzaklar adil bir şekilde taksim edilirken, eksik kalan kolilerin erzakları ise kafenin ve atölyenin geliri ile tamamlanıyor. Kafede yiyecek ve içecek fiyatları çok uygun olduğu için bütçeyi de sarsmıyor. Ayrıca yapılan etkinliklerden elde edilecek gelirle öğrencilere nakit karşılığı burs vermek İyilik Yap İyi Ol Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğinin hedefleri arasında.
Tiyatro, halk dansları, bendir, keman, bağlama, bateri, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Müziği, bendir-solfej, usul-nazariyat, resim ve çocuk etkinlikleri adı altında geniş bir yelpazeye sahip olan İyilik Yap Sanat Atölyesi, her hafta Çarşamba günleri okul çıkışında soluğu atölyede alan çocuklara kas, beden, zihinsel, edebi, sanatsal ve günlük sosyal yaşamda gerekli olabilecek tüm eğitimler bizzat yazarımız tarafından veriliyor.
Ebeveynlerin memnuniyetinin artması sebebi ile de çocuklarda katılım sayısı günden güne fazlalaşıyor. Klasik sokak oyunları, hikaye yazma, bahçe düzenleme, dikiş, ahşap boya, duvar örme, nakış, erişte kesme, el sanatları, ağaç giydirme, konuklarla edebi, sanatsal ve mesleki sohbetler(yazar, ressam, oyuncu, senarist, gastrolog vb.) gibi her hafta farklı etkinliklerin bulunduğu atölyenin adı ise Süpürgeli Kurabiyeler. Çarşamba Etkinlikleri’ne katılmak isteyen çocuklarda yaş sınırı yok. Yaşları çok küçük olan çocuklar ise ebeveynlerinin gözetimi altında olmak şartı ile katılabiliyor.
Atölyede gönüllü eğitim hizmeti veren Ressam Mustafa Kılıç’ın yönettiği Resim Atölyesi, hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik. 2024 yılının ilk aylarında sergi açmak üzere hummalı bir çalışma içinde olan atölye, yazarımıza ait olan bir temayı resimlemek üzere proje üzerinde çalışmaya başladılar. Yazarın kendisine ait olan bu projede hedef, birçok kültür merkezinde sergilenmesi. İyilik Yap Sanat Atölyesi bünyesindeki tüm yetenekli kursiyerlerin yer alacağı ve yeniden oluşturulacak olan ressamlar kadrosu çok heyecanlı.
Özgür İfade Gazetesi olarak, İyilik Yap İyi Ol Derneği’ne ve sevgili Dilek Uyar’a sonsuz teşekkürlerimizi borç biliyor ve son paragrafı sevgili yazarımıza bırakıyoruz.
“İyilik Yap İyi Ol Yardımlaşma Derneği olarak BEN değil, BİZ olmayı ilke edinen kocaman bir aileyiz biz. Sevgili Başkanımız İsmail Akkın’a, yönetim kadromuzdaki başkan yardımcılarımıza, gönüllü üyelerimize ve tüm kursiyer dostlarımıza bana güvenip sağladıkları imkanlardan dolayı yüreklerinden öpüyorum. Biliyorum ki tüm zorluklara rağmen derneğimiz ve atölyemiz, edebiyatın ve sanatın gücü ile daha çok yüreklerle kucaklaşacağız. Çünkü buna ihtiyacımız var. Bu kocaman aile çok güçlü; –MIŞ gibi, -MUŞ gibi yapmaktan ziyade, gücünü bir ve bir arada olmaktan yana kullanıyor. HEM DE SEVGİYLE…”