Tarım Bakanlığı göz göre halk sağlığını riske atıyor: Kırmızı et içeren ürünlerde "tahşiş" değerlendirmesi yapılmayacak
Tarım Bakanlığı göz göre halk sağlığını riske atıyor: Kırmızı et içeren ürünlerde "tahşiş" değerlendirmesi yapılmayacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, 6 Haziran tarihli il müdürlüklerine gönderdiği yazıda kırmızı et kullanılan çiğ ürün gruplarının harcında taklit ve tahşiş değerlendirilmesi yapılmamasını ve yeni denetimlerde de numune alınmaması gerektiğini bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 6 Haziran tarihli il müdürlüklerine gönderdiği yazıda kırmızı et kullanılan çiğ ürün gruplarının harcında taklit ve tahşiş değerlendirilmesi yapılmamasını ve yeni denetimlerde de numune alınmaması gerektiğini bildirdi.
Gerçek Gündem gazetesinin haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı, il müdürlüklerine gönderdiği yazıda pide, lahmacun, börek v.b. kırmızı et içeren ürünlerde tahşiş değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.
Bakanlık ayrıca aynı ürün gruplarında histolojik muayene ve kanatlı et aranması programında numune alınmamasını söyledi.
Halk sağlığını doğrudan etkileyen Bakanlık tarafından gönderilen bu yazıyı Gıda Mühendisi ve Gerçek Gündem yazarı Mete Yolaş, Gerçek Gündem'e değerlendirdi.
Yolaş, Avrupa Birliği'nin giriş şartlarından biri olan gıdada taklit ve tahşiş için oluşturulan mevcut bir liste olduğunu ve denetimin de şartlardan biri olduğunu söyledi. Yolaş, bu şarta göre Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirli aralıklarla gıdalardan numuneler alarak "taklit ve tahşiş" olan gıdaları kamuya bildirmekle yükümlü olduğunu hatırlattı.