KARTAL’DA BİLİM, MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ YAZ KAMPI DEVAM EDİYOR

EĞİTİM 20.08.2024 - 14:21, Güncelleme: 20.08.2024 - 14:26 12769 kez okundu.
 

KARTAL’DA BİLİM, MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ YAZ KAMPI DEVAM EDİYOR

Yaz kampı öğrencileri, güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretim sürecini öğrendi

Kartal Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile hayata geçirilen Makina Hangar-Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen Yaz Kampı’nın 2. dönemine devam eden öğrenciler, güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretim sürecini öğrendi. Makina Hangar’da gerçekleşen yaz kampı ile çocuklar, teknoloji dünyasına unutulmaz bir yolculuk yapmaya devam ediyor. Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi (MMO) iş birliği ile yaz kampı programı çerçevesinde yazılım ve otomasyon firması olan Festo’dan gelen eğitmenler, öğrencilere güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretim sürecini öğretti. Robotik Kodlama, 3D Tasarım ve Üretim, Oyun Tasarımı ve Programlama, Yapay Zekâ ve Biyonik Robotlar konularında teorik ve pratik derslerin yanı sıra; atölye çalışmalarına katılan öğrencilere; sıcak ve soğuk suyun Peltier cihazı kullanılarak elektriğin nasıl elde edildiği, detaylı bir şekilde anlatıldı. Öğrenciler, interaktif bir öğrenme ortamında, geleceğin dünyasına hazırlanma fırsatı buluyor Ayrıca, güneş enerjisi panelleriyle çalışan araçlarla yapılan yarışlar düzenlendi, açık havada düzenlenen yarışlarda gençler unutulmaz vakit geçirirken araçların çalışma prensibi ile alakalı eğitmenlerinden bilgi aldı ve hidrojen enerjisi hakkında da bilgilendirildi. Mekanik enerji kullanarak çark döndürme yoluyla insan gücünden elektrik üretimi sağlandı. Festo Starter pinomatik deney kitleriyle temel mühendislik ilkeleri ve mantık devreleri üzerine eğitimler verildi. Bu program, öğrencilerin ortaokul seviyesindeki teknik bilimlere olan yatkınlıklarını keşfetmeleri açısından faydalı bir deneyim sundu. Kartal Belediyesi, 5-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında toplam 60 öğrencinin eğitim yuvası olacak eğitim kampıyla öğrencilerin; bilim ve mühendislik alanlarına olan ilgisini artırmayı ve geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor. Gençler, bu yaz kampında bilim ve teknolojiye dair keşifler yaparken, aynı zamanda deneyimli eğitmenler eşliğinde interaktif bir öğrenme ortamında, geleceğin dünyasına hazırlanma fırsatı bulacak.  
Yaz kampı öğrencileri, güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretim sürecini öğrendi

Kartal Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile hayata geçirilen Makina Hangar-Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen Yaz Kampı’nın 2. dönemine devam eden öğrenciler, güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretim sürecini öğrendi.

Makina Hangar’da gerçekleşen yaz kampı ile çocuklar, teknoloji dünyasına unutulmaz bir yolculuk yapmaya devam ediyor.

Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi (MMO) iş birliği ile yaz kampı programı çerçevesinde yazılım ve otomasyon firması olan Festo’dan gelen eğitmenler, öğrencilere güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretim sürecini öğretti.

Robotik Kodlama, 3D Tasarım ve Üretim, Oyun Tasarımı ve Programlama, Yapay Zekâ ve Biyonik Robotlar konularında teorik ve pratik derslerin yanı sıra; atölye çalışmalarına katılan öğrencilere; sıcak ve soğuk suyun Peltier cihazı kullanılarak elektriğin nasıl elde edildiği, detaylı bir şekilde anlatıldı.

Öğrenciler, interaktif bir öğrenme ortamında, geleceğin dünyasına hazırlanma fırsatı buluyor

Ayrıca, güneş enerjisi panelleriyle çalışan araçlarla yapılan yarışlar düzenlendi, açık havada düzenlenen yarışlarda gençler unutulmaz vakit geçirirken araçların çalışma prensibi ile alakalı eğitmenlerinden bilgi aldı ve hidrojen enerjisi hakkında da bilgilendirildi.

Mekanik enerji kullanarak çark döndürme yoluyla insan gücünden elektrik üretimi sağlandı. Festo Starter pinomatik deney kitleriyle temel mühendislik ilkeleri ve mantık devreleri üzerine eğitimler verildi. Bu program, öğrencilerin ortaokul seviyesindeki teknik bilimlere olan yatkınlıklarını keşfetmeleri açısından faydalı bir deneyim sundu.