"Taze Spirulinalı taze sıkılmış portakal suyu içerek kentsel tarımın yapılmasının gerekliliği, karbon ayak izini azaltmaca, fotosentez yapabilen endüstriyel organizmaları üretmemizin zorunluluğu vb. hakkında, yazar Sayın Ahmet Baybars Göğez ile Spirulina hasatı yaparak..."
Betül hocamızın spirulina hasatı ve yeme paylaşımına cevabım.! Aşağıda..
"Prof. Dr. Betül Güroy ve ekibi ALG serası Spirulina hasatına davet edildim.
Taze ve kuru Spirulina ile portakal suyu harika deneyimdi.
100 gr. da/ 60- 63 protein var.
Yüksek protein ve probiyotik ürünler bundan böyle sıkça hayatımıza girecek. Tanıyıp konuşmalıyız!
Tıklım, tıklım dolu hastane ve klinikleri rahatlatmalı..
Önleyici sağlık hizmetleri için kimse birşey yapmıyor. Bağışıklık sistemimiz neredeyse çöktü. Covid-19 ve iklimlerdeki bozulma, kar yağmayışı vb nedenlerle enfeksiyon nedenli hastalıklar çoğaldı. Yeterli gıda/ protein alamadığımız için vücut direncimiz diplerde.
Birçok ALG çeşidi var. Elde edilen ürünler de farklı.
Ekte yararlı bazı bilgiler vereceğim!
Toplumda büyük bir kesim "altı üstü yosun ne yapalım" deyip dudak bükerken, bir süredir hocamızdan yüz, yüze ve telefonla ders!! alıyorum. Emekleri için teşekkürler...
Mucize bir ürünle tanıştım. Sadece gıda değil, RES- GES vb yenilenebilir enerji kaynaklarının en büyük rakibi olabilir.
Detayları birkaç yazı dizisiyle yazacağım. Tek yazıya sığmayacak kadar fazla ayrıntılar var.
Eminim en az benim kadar şaşıracak ve neden böyle yararlı bir ürün toplumdan adeta saklanıyor diye siz de sorgulayacaksınız..