Şimdi bu yazıyı okuyunca dışarıya çıkıp bir avuç çamurlu suyu çamuruyla beraber ağzınıza atmazsınız umarım. Bir de evinizdeki paketlenmiş gıdalar yerinde dursun. Onları da çöpe atmayın.Derler ki: B12 vitamini hayvan etinde doğal olarak bulunur. Evet doğrudur. Fakat B 12 vitamini hayvanlar tarafından sentezlenmez (Yani yapılmaz.)
Bitkiler tarafından da yapılmaz. Onlar da dışarıdan almak zorundandır.
B 12 Vitamini yeryüzünü kaplayan küçük mikroorganizmlar tarfından yapılır. Hani sürekli sineksiz bir şehir için ilaçladığımız çevremizde yaşayanlarda. Hani daha temiz ve bol ürün için kimyasal kullandığımız tarım arazilerde yaşayan mikroorganizmlar yapar o vitamini. Bir de seralara hapsettiğimiz TEMİZ besin maddelerinde B 12 Vitamini nasıl olsun ki. İçerisi neredeyse ameliyathane kadar mikropsuz.
Sterilize edilmiş dünyamızda yaşam tarzımız nedeniyle çevremizden bakteri bulaşmış (B 12 Vitamini içeren) besinler alamadığımız sürece sağlık ve gelişim sorunları yaşarız.
B 12 kaynağını bir yerlerden sağlamalıyız. Bu nedenle en sağlıklı, güvenilir ve ucuz kaynak B 12 Takviye edilmiş gıdalar veya doğrudan hap şeklinde alımıdır. Çünkü etten sütten besin maddelerinden bunu alamıyoruz.Şimdi soru şu. STERİLİZE edilmiş besin maddeleri gerçekten besin maddesi mi yoksa sadece YİYECEK maddesi mi? Çünkü BESİN dediğimizde vücudumuzun gerekli bütün ihtiyaçlarının karşılandığı bir beslenmeden bahsedilmesi gerekiyor.Unutmayın ki: Vücut tarafından üretimi yapılmayan B12 vitamini sinir dokusunun sağlığı için kırmızı kan hücresi üretir. B12 vitamini (kobalamin), vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ancak üretemediği suda çözünen önemli bir vitamindir.
Bakalım STERİLİZE edilmiş BESİN! maddeleri gerçekten BESİN mi YİYECEK mi?
Aklıma gelmişken bir ara ORUÇ TUTMA HAPI vardı. Tokluk ve su doygunluğu hissi ile daha kolay oruç tutuluyordu. Sahi o işe bakış açınız ne oldu. Ne güzel işte iç hapı kap sevabı.
Demem o ki BESİN ile YİYECEK arasında çok fark vardır.
Okuyun STERİLİZE YİYECEK konusunu. Linki burada.
https://www.facebook.com/.../permalink/4921869714595164/Şimdi garip bir bilgi vereyim. İnsanlarda bu vitamin üretilir fakat insanlar kendi üretiklerini kullanamaz atarlar. Bahsettiğimiz gibi, Bakteriler ve arkeler bu vitamini üretirler. İnsanların bağırsak florasında bulunan bazı bakteriler de bunun üretimini gerçekleştirir, fakat bu işlem kalın bağırsakta yapılmaktadır. Yani bu vitaminlerin emildiği ince bağırsaktan uzak bir bölgede yapılır. Bu yüzden insanlar bu vitamini üretir fakat dışkı olarak dışarıya atar. Lazım olan için dışarıdan almak zorundadır.
B12 vitamini eksikliği en çok kimlerde ve neden olur diye soracak olursanız; genellikle vejeteryanlarda, dengesiz diyet yapanlarda, sigara içenlerde, çok fazlaçay ve kahve tüketenlerde, düzenli alkol alan kişilerde, hamile ve emziren kadınlarda, yoğun stres altında veya depresyon, panik atak, anksiyete gibi rahatsızlıkları olanlarda, düzenli ilaç (özellikle kolestrol ilaçları) kullananlarda. Yani neredeyse bu hayat şartlarında hepimizde eksikliği var.Tüm vitaminler arasında B12 vitamini veya kobalamin en büyük ve en karmaşık yapıya sahiptir. B12 vitamini molekülü 1000 moleküler kütleye sahiptir ve bir kobalt iyonu içerir. Kobalamin olarak da bilinen bu B12 vitamini, kırmızı kan hücresi ve DNA üretiminde de görev alır. Yani hem vücut (Kan) sağlığı hem de üreme ve hücre yenilenmesi için çok gereklidir. İşin sinir kısmından zaten bahsettik.
Bu kalın bağırsak var ya. Bizlerin sağlık ve mutluluk kaynağıdır. Yeter ki bilelim.
Mutluluk için şunu bilmelisiniz.
https://www.facebook.com/.../kult.../posts/5091890777593056/
Sağlık olmadan mutluluk olmayacağına göre bu da sağlık bilgisi.
https://www.facebook.com/.../kult.../posts/4447844578664349/
]]>